Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Eşti student şi vrei să porneşti o afacere?

Începând din anul viitor, ai dreptul la facilităţile prevăzute prin Legea nr. 182/2016, dată pentru aprobarea OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 828/2016 şi va intra în vigoare la 17 ianuarie 2017

Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a introdus prevederi distincte, potrivit cărora studenţii care vor să înfiinţeze o afacere proprie sunt scutiţi de la plata taxelor pentru operaţiunile de înregistrare şi autorizare a unui PFA sau a unei întreprinderi individuale prin oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, precum şi de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenţă prestate de aceste oficii.

Pentru a beneficia de aceste scutiri, studentul care obţine calitatea de titular al PFA sau de titular al întreprinderii individuale trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

·         să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior acreditate în România;

·         să fie cel puţin în anul II de studiu şi să fi promovat, integral, la data solicitării, toate cerinţele programei de învăţământ prevăzute de senatul instituţiei;

·         nu a împlinit vârsta de 30 de ani.

Cererea de înregistrare şi autorizare a funcţionării PFA sau a întreprinderii individuale va fi însoţită de actul doveditor emis de instituţia de învăţământ superior, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de mai sus.

 

Este de reţinut şi dispoziţia potrivit căreia veţi fi plătitori de impozit pe venit, în condiţiile pevăzute de Codul fiscal, la fel ca toate persoanele care înfiinţează astfel de afaceri pe cont propriu.

 

Sursa: Legestart.ro

Ești aici: Home Stiri si evenimente Eşti student şi vrei să porneşti o afacere?

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi612
mod_vvisit_counterIeri854
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana4201
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna17364
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1037266

Online Acum: 9
IP-ul Dumneavoastra: 54.158.55.5
,
Astazi: October 19, 2017
Threesome