Inapoi la pagina precedenta

Stiri si evenimente

Înregistrarea persoanei fizice autorizate: Care este procedura, cât costă și cât durează?

PFA și societatea comercială cu răspundere limitată (SRL) reprezintă cele mai uzitate forme de înregistrare a unei afaceri. Aceasta pentru că presupun cele mai puțin costisitoare, simple și rapide formalități. În plus sunt pretabile la cele mai multe oportunități de afaceri. De fapt, PFA implică costuri chiar mai mici decât SRL și o procedură chiar mai facilă. În cele ce urmează vom detalia pașii, costurile și durata înființării unei persoane fizice autorizate.

Procedura

Principalele acte normative care reglementează înregistrarea și autorizarea persoanelor fizice sunt Ordonanța de urgență nr. 44/2008 din 16 aprilie 2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și Legea nr. 359/2004 din 8 septembrie 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale și persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, ambele cu modificările și completările ulterioare.

A. Primul pas în vederea înregistrării ca PFA este identificarea spațiului cu destinație de sediu profesional.

B. Rezervarea denumirii viitoarei PFA se face prin utilizarea unui formular specific pe care se trec 3 opțiuni;

C. Întreprinzătorul titular al PFA va trebui să ateste că poate desfășura activitățile economice dorite cu documente de studii și pregătire profesională. Vor trebui furnizate copii după aceste documente împreună cu copii după actul de identitate și actele de proprietate asupra spațiului cu destinație de sediu profesional.

D. Titularul PFA va trebui să ofere și un specimen de semnătură. El poate realiza acest document la notariat. Specimenul de semnătură nu se poate realiza la avocat.

Durata

Dosarul propriu zis de înființare al PFA primește un termen de eliberare de trei zile, dar trebuie să luăm în calcul și faptul că pregătirea dosarului durează cam 1 zi. Acestea considerând colectarea și semnarea tuturor documentelor și vizite la notar.

Dacă dosarul nu este admis în termenul inițial, el va fi amânat cu 14 zile lucrătoare, dar nu este necesar să se aștepte toate cele 14 zile, putându-se solicita preschimbarea termenului de soluționare atunci când se aduc clarificările cerute de referenți.

În concluzie, înființarea unei PFA durează circa 4-5 zile lucrătoare, dacă toate lucrurile decurg în mod normal.

Sursa: Avocatnet.ro

 

Ești aici: Home Stiri si evenimente Înregistrarea persoanei fizice autorizate: Care este procedura, cât costă și cât durează?

CCINT este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior.

Newsletter CCINT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi613
mod_vvisit_counterIeri854
mod_vvisit_counterAceasta Saptamana4202
mod_vvisit_counterSaptamana Trecuta6815
mod_vvisit_counterAceasta Luna17365
mod_vvisit_counterLuna Trecuta25704
mod_vvisit_counterTotal Vizitatori1037267

Online Acum: 9
IP-ul Dumneavoastra: 54.158.55.5
,
Astazi: October 19, 2017
Threesome